сабота, 01 септември 2007

Згасна женскиот тим на РК Тутунски Комбинат

Со голема жал ве известувам дека и официјално повеќе не постои женската екипа на ракометниот клуб „Тутунски Комбинат Бренд“. Она што се навестуваше подолго време се покажа како точно и поради немање финансиски средства клубот го откажа учеството во женската ракометна супер лига. Поголемиот дел од ракометарките си најдоја нови клубови за оваа сезона. Не треба да спомнувам за големата традиција и големиот број на квалитетни ракометарки кои произлегоја од него. Долги години младинските екипи беа неприкосновени во своите категории, а прилепската ракометна школа беше една од најдобрите во Македонија.