среда, 26 септември 2007

„Тајната книга“ во петок

Во рамките на циклусот Европски филм, во петок - 28 Септември ќе се прикажува филмот „Тајната книга“ кој што е во македонско-француска копродукција. Ова е еден од нашите најнови филмови кој беше во најтесна конкуренција за македонски претставник за „Оскар“. Сценариото е на братското трио Јордан Плевнеш, Владо Цветановски и Љубе Цветановски. Режисер е Љубе Цветановски, а продуцент Димитар Николов. Учествуваат најеминентните македонски актери: Лабина Митевска, Владо Јовановски, Мето Јовановски, Ѓорѓи Јолевски, Кирил Ристески, Петар Мирчески, Јоана Поповска, Арна Шијак итн. како и двајца странски актери. Проекцијата започнува во 21.00 часот на сцената 105, втор кат на Центарот за Култура „Марко Цепенков“.