петок, 07 септември 2007

ОК 11 Октомври се подготвува за новата сезона

Одбојкарите на 11 Октомври засилено се подготвуваат пред стартот на новата сезона во која освен на домашна сцена за првпат ќе играат во европскиот ЦЕВ куп. Клубот го напуштија Катеринчо Груев и Дејан Гиновски кои се вратија во матичниот клуб Борец, а дојдоа дури пет нови одбојкари, Кристијан Ристески, Соте Најдоски и Никола Алексоски од Нико Доага, Драган Тодоров од Струмица и средниот блокер Златко Богојоски од кичевска Шутова.
Подготовките стартуваа на 10 Август, а беше одигран и еден пријателски натпревар со гостите од Црна Гора-Будванска Ривиера (0:3). Во следниов период треба да се одиграат уште неколку пријателски натпревари со екипите на Нико Доага и Лирија. На 7 Октомври ќе биде организиран меѓународен турнир во Прилеп, кој го поддржа и Агенцијата за млади и спорт.
Натпреварите во ЦЕВ купот се играат на 21 и 28 Октомври а противник е екипата на Сеат Нефелс од Швајцарија.