сабота, 08 септември 2007

Ќе се уредува „Паркот на револуцијата“

Денеска свечено е одбележан почетокот на проектот за уредување на „Могилата“ т.е. „Паркот на револуцијата“. Целиот проект чини 120.000 евра од кои 80.000 евра се донација на швајцарската агенција за развој, а останатите се од локалната самоуправа. Со проектот се предвидува паркот да биде уреден, осветлен, да добие спортски терени и чуварска служба. Работите ќе ги изведува ЈП „Комуналец“. Со ова се надевам дека конечно овај простор ќе го добие вниманието што го заслужува и градот ќе добие уште едно убаво место за рекреација.
Кога сме кај „Могилата“ да спомнеме дека сеуште не се пронајдени 7-те бронзени бисти на народни херои кои беа украдени пред неколку месеци од Алејата. Да се надеваме дека набрзо ќе се вратат на вистинското место.