среда, 26 септември 2007

Al & The Black Cats на 11 Октомври во Прилеп

На 11 Октомври во Домот на АРМ ќе настапи американската punk/rockabilly/psychobilly група Al & The Black Cats. Тие доаѓаат од малото место Lowell, Michigan и се под влијание на Brian Setzer и Stray Cats како и на целото rockabilly движење во 50-тите и 60-тите. Имаат издадено два студиски албуми и моментално се наоѓаат на европска турнеја. Бендот го сочинуваат: Tony Cozzaglio (20) гитара и придружен вокал, Hugh Skiffinghton (21) стоечки тапани и придружен вокал и Eric Soules (23) стоечки бас и главен вокал. Во Македонија, освен во Прилеп ќе свират и во Скопје, Битола и Штип.
Официјалната веб страна , My Space