петок, 28 септември 2007

Викенд предлози

Викендов во нашиот град има доста случувања од културниот, забавниот и спортскиот живот. Еве неколку мои предлози каде да го помините викендот и да го разбиете секојдневното сивило.
28.09 Центар за Култура - „Тајната Книга“...види подолу поопширно
29.09 Центар за Култура - Концерт на пијано дуо Билјана Петровска и Маја Поповиќ. На програмата се дела од Моцарт, Шмит, Гершвин, Григ и Пиацола. Почетокот е во 20.00 часот.
30.09 Центар за Култура - Пијано концерт на Филип Пеоски. Ќе настапи со дела од Шопен, Шуман, Бетовен и Менделсон. Почеток во 20.00 часот.
30.09 Апореа - Decadence. За крај на викендот свирка во рок кафичот „Апореа“ на струшката прогресив метал група „Decadence“. Составени се од: Сашко Бранковски-гитара (најталентираниот македонски млад гитарист), Ивана Балоска-гитара, Влатко Крстески-бас и Стефан Голабоски-тапани. Навистина ми е жал што нема да бидам во Прилеп за да го проследам овај концерт бидејќи не се сомневам дека ќе биде лудница.
Сепак, за кои настани и да се одлучите овај викенд нема да зажалите.