сабота, 01 септември 2007

Осма тениска балканијада

Од 5-9 Септември во Прилеп ќе се одржи осмата тениска балканијада за играчи до 14 години. Домаќин е тенискиот клуб „Маркови Кули“ на чии терени ќе се одржуваат и натпреварите. Ќе учествуваат вкупно осум репрезентации, Македонија, Бугарија, Романија, Србија, Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина и Грција со околу седумдесет натпреварувачи. Освен тениските натпревари ќе се одржат и неколку работни состаноци на тренерите и стручните лица од федерациите.