среда, 05 септември 2007

Седумдневна ликовна колонија

Во Прилеп денес почнува седумдневна сликарска колонија во организација на невладината организција „Форум за авангардна креативност“.
Сликарската колонија е во рамките на проектот „Прилеп-град на културата“. На колонијата ќе учествуваат десеттина уметници од Македонија кои ќе творат црпејќи инспирација од околината на Прилеп. Тие ќе изработуваат дела со масло на платно, кои по завршувањето на колонијата ќе бидат во вид на „патувачка изложба“ изложени низ повеќе градови во Македонија.
Извор: МИА