вторник, 11 септември 2007

Шпанскиот филм „Патот за Обаба“ во петок

Во рамките на циклусот Европски филм, во петок - 14 Септември ќе се прикажува шпанскиот филм „Патот за Обаба“. Филмот кој што е во режија на Монцо Армендарис беше кандидат за Оскар во 2006 година. Проекцијата ќе биде на сцената 105, втор кат од центарот за култура „Марко Цепенков“ со почеток во 21.00 часот. Влезот е слободен