понеделник, 15 октомври 2007

Промоција на книга

Утре, 16.10 во 19.00 часот во Градската Библиотека „Борка Талески“ во Прилеп ќе се одржи промоцијата на поетската книга „Остави ја тагата“ од Менче Настоска Кадинец. Промотори на книгата ќе бидат Мирјанка Р.Селчанец и Сузана Горгиоска.
Во среда, 17.10 во 19.00 часот ќе се одржи годишниот концерт на октетот „Прилеп“. Гости на концертот се Ванчо Петрушевски, Анета Ефтимова и Илија Бошкоски-Чоки. Влезот е бесплатен.