петок, 05 октомври 2007

Турнир во одбојка

5Викендов во сабота и недела во спортската сала на Тутунскиот Комбинат по втор пат ќе се одржи меѓународниот одбојкарски турнир. Учество ќе земат четири екипи: Македонија Џио од Струмица, Динамо Тирана од Албанија, Приштина од Косово и домашниот тим на 11 Октомври. Турнирот е во чест на националниот празник 11 Октомври, но поради почетокот на домашното првенство се игра нешто порано. Ова ќе биде и генерална проверка на прилепската екипа пред првиот настап во европските купови.