понеделник, 15 октомври 2007

Заштитете ја околината!

Денеска е т.н. Blog Action Day кога илјадници блогови од целиот свет ќе постираат написи за заштита на околината во обид да ја подигнат свеста кај читателите. Од тука и апелот на Prilep Online, ЧУВАЈТЕ ЈА ОКОЛИНАТА! Не фрлајте ѓубре на сите страни, не ги уништувајте зелените површини, не сечете дрвја, не трошете ја чистата вода залудно, штедете ја струјата, јадете здрава храна...впрочем не треба некој да Ви кажува што треба да правите. Разбудете ја свеста во себе!