петок, 26 септември 2008

Ново издание на „Мелфест“

Утревечер во Центарот за култура „Марко Цепенков“ од 20.00 часот ќе се одржи 17-тото издание на младинскиот фестивал „Мелфест“. Целта на оваа музичка манифестација е да промовира млади и надежни македонски пејачки гласови кои досега не добиле шанса да се промовираат пред јавноста. Годинава ќе настапат 24 нови имиња. Досега преку „Мелфест“ се афирмирале доста популарни имиња на нашава естрада како: Дани, Елена Петреска, Тоше Проески, Марјан Стојановски, Ламбе Алабаковски...