вторник, 09 септември 2008

Изложба на Дарко Талески

Во петокот во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ беше отворена изложбата на слики на прилепскиот ликовен уметник Дарко Талески.
Талески има дипломирано на факултетот за ликовна уметност во Велико Трново, Р.Бугарија, а на истиот универзитет станува магистар со специјалност-Медиум и реклама. Има учествувано на повеќе изложби во Бугарија и Македонија. Целосниот каталог подготвен за оваа изложба можете да го прелистате на следниов линк