вторник, 16 септември 2008

Елена Петреска подготвува спот за песната „Те нема“

Елена Петреска ќе снима спот за песната „Те нема“, која се снимаше во студиото на Роберт Билбилов, кој воедно се потпишува и како автор на музиката и аражманот, додека текстот е на Весна Малинова. Со оваа песна прилепчанката планираше да настапи летоска на Радискиот фестивал „Ѕвездена ноќ“ и да ја промовира, но бидејќи го откажа учеството, песната ќе ја промовира со спот.
Поп-пејачката, која работи во Македонската опера и балет, подготвува и анплагд концерт, кој ќе се одржи во МКЦ, а на кој ќе биде презентирана новата песна заедно со видеозапис. Покрај музиката Елена е преокупирана и со обврските на факултететот за арт и дизајн при Европскиот универзитет.
Извор: Вечер