понеделник, 22 септември 2008

Циклус „Антологиски македонски филм“

Од утре стартува циклусот „Антологиски македонски филм“ во кој ќе бидат прикажани шест филмови од постарата продукција. Проектирањето на филмовите започнува во 20 часот на добропознатата „Сцена 105“ во центарот за култура „Марко Цепенков“. Еве го и целосниот репертоар:
23.09.2008, „Солунските атентатори“
24.09.2008, „Мирно лето“
25.09.2008, „Планината на гневот“
26.09.2008, „Време без војна“
29.09.2008, „Исправи се Делфина“
30.09.2008, „Светло сиво“