вторник, 02 септември 2008

Гоце Бошкоски со награда во Зеница

На Радискиот фестивал Еуро Поп – Зеница 2008, пред повеќе од 30.000 публика, свое учество зедоа 20 европски земји, меѓу кои и нашиот претставник Гоце Бошкоски – Чоки, кој настапи со песната Оваа ноќ. Жирито составено од еминентни имиња во музичкиот свет од сите земји учеснички имаше тешка задача да ги распредели наградите...

Во потесниот круг, во битка за Гранд-При влегоа 7 држави и тоа: Хрватска, Турција, Грција, Бугарија, БиХ, Русија и Македонија, со нашиот претставник Гоце - Чоки. Главната награда Гранд-При отиде во рацете на Енрико Џако - од Италија, додека, пак, нашиот изведувач заслужено се закити со награда за најдобра интерпретација. Наградата за музика му припадна на Григор Копров за песната Мој слатки отрове, во изведба на Лука Ѓурѓевиќ од Црна Гора, за аранжман награда понесе песната на Кипријанос - Грција, а најдобар беше текстот на Јасмина Мушановиќ и Индира Мујкановиќ за песната Сломљена крила која ја изведуваше Јелена Павлиќ од Србија.
Извор: МММ