понеделник, 16 јуни 2008

„Од кол на кол“ на фестивалот на театарска комедија во Охрид

Прилепскиот театар со комедијата „Од кол на кол“ која е вистински хит во театарот ќе учествува на фестивалот на театарска комедија во Охрид.
-Театарската претстава „Од кол на кол“ или како што се вика „На два стола“ од Реј Куни во режија на Коле Ангеловски ќе учествува на фестивалот за театарска комедија што оваа година за прв пат се одржува во Охрид од 21 до 27 јуни а ќе се одиграат вкупно 6 театарски претстави комедии секоја вечер во 21:00 часот во Домот на културата во Охрид - „Григор Прличев“.Инаку во прилепскиот театар оваа комедија е вистински хит и има преку 30 репризи одиграно од премиерата во Декември минатата година,наскоро јубилејната 50 изведба на театарската претстава „Од кол на кол“ која вреди да се погледа и повеќе од еднаш.
Извор: Прилепски Театар