сабота, 07 јуни 2008

Цртежи од Таневска во Прилеп

„Јапонски и кинески знаци“ е насловот на изложбата на дела од Тања Таневска, која синоќа беше отворена во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Таа се претставува со 20 цртежи од нејзиниот последен циклус. Делата се работени на картон со комбинирана техника, тушеви во боја и асфалт. Ова е второ самостојно претставување на Таневска во Прилеп.
Извор: Дневник