недела, 15 јуни 2008

Трета димензија

Групата Трета димензија доаѓа од Прилеп, и постои повеќе од шест месеци. Во неа членуваат Даниел Павлоски (вокал), Дарко Ристески (гитара) и Душко Темелкоски (клавијатури). Од самото формирање континуирано настапуваат во прилепски ноќни клубови.
Пред пошироката публика ќе се претстават на претстојниот Радиски фестивал Звездена ноќ во Охрид, и тоа со песната Ноќва остани, авторско дело на Душко Темелкоски, поранешен вокал во групата Бен Хур. Песната е снимена во студиото на Борче Шабаноски, кој беше задолжен за аражманот.
Преземија песната
Извор: MMM