петок, 02 ноември 2007

„Морталити“ свират во Скопје

Прилепскиот melodic-death состав „Морталити“ ќе свират утре во клубот „Кастро“ како дел од роденденската свирка на македонските метал форуми кои слават 5 години. Еве ја најавата за нив на истиот форум:
„Mortality, или македонските Hipocrisy како што ги нарекуваат, е бенд од Прилеп кој постои веќе неколку години. Уште во почетокот се ориентираа кон death-metal-от, отпрвин фавиоризирајќи го поцврстиот звук, за подоцна да се насочат кон помелодичните води на овој жанр. Mortality влегоа во финалето на минатогодишниот Рок фест, а имаа и забележителен настап заедно со Dedicated for Life, Victim Yield, Held so Dear во ноември минатата година. Оваа година Mortality, заедно со Mark of Cain од Канада издадоа сплит-издание (веќе распродадено кај нас, се работи на нов тираж) во кој се поместени пет песни. Иако во меѓувреме, дел од членовите на бендот се вклучија и во други бендови (Dedicated for Life и Maras), истите се определени Mortality, со својот карактеристичен звук и моќен вокал да продолжи да ја збогатува македонската метал сцена.“

Членови на Mortality се:
Бобан Петрески – гитара/вокали
Горјан Василески – бас
Драган Талески – тапани