сабота, 10 ноември 2007

Настани

Синоќа во ликовната галерија на Центарот за култура „Марко Цепенков“ беше отворена четвртата самостојна изложба на икони на Орде Стамболџиески, додека во градската библиотека „Борка Талески“ беше промовирана збирката поезија на младиот прилепски артист Игор Трпчески.
Вечерва во 19.30 часот Центарот за култура во соработка со прилепскиот народен театар ќе ја прикажуваат монодрамата „Филип II“ во изведба на Петар Темелкоски.
Планинарското-спортско друштво „Козјак“ од нашиот град во недела организира марш на релација: с.Богомила-превој тунел-манастир Св.Петка-с.Гостиражни. Собирањето и тргнувањето е во 08.00 часот од железничката станица.