вторник, 06 ноември 2007

Златна плакета за Влатко Стефановски

По повод 3-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Прилеп, беа одржани бројни манифестации и доделување на дипломи и плакети. Највисоката награда, златната плакета за животно дело ја доби нашиот најдобар гитарист, член на култната група „Леб и Сол“, Влатко Стефановски. На свеченоста освен Стефановски со своја изведба настапи и мандолинскиот оркестар при МКЦ.
Претходно беше пуштено во употреба ново спортско игралиште во населбата „Рид“, а беше поставен и камен темелникот за трета лента од патниот правец Прилеп - Скопје (кај Плетвар) во должина од 10 километри.