четврток, 30 октомври 2008

Програма за „3-ти Ноември“

2 Ноември

19.00 часот:
Свечено отворање на туристичката патека „Крал Марко“ и амфитеатарот во Варош каде што концерт ќе одржат Борис Трајанов и квартетот Даутовски.

3 Ноември

09.00 часот:
Положување на цвеќе на спомениците на првиот претседател Методија Андонов-Ченто, паркот на револуцијата и Песјобрдце.
11.00 часот:
Пуштање во употреба на новата зграда на Основен Суд-Прилеп
16.00 часот:
Петта прилепска бригада-кружен тек, реконструкција на водоводната мрежа-почеток на фаза II
17.00 часот:
Поставување на камен темелник на новата административна зграда на ЈКП „Водовод и канализација“
19.00 часот:
Доделување на наградите „3-ти Ноември“ во Центарот за култура „Марко Цепенков“.
Концерт на Софија Никоска-виолина, Христина Никоска-пијано и градскиот црковен хор под диригентство на Илија Јанчулески

Награда за животно дело ќе добие оперскиот пејач Борис Трајанов.
Годинешни носители на наградата „3-ти Ноември“ ќе бидат: Гоце Седлоски, Наталија Ацеска, Илија Јанчулески, Петре Алавантиоски, Томислав Темелкоски, Виолета Проскоска и Сабина Асаноска