недела, 02 ноември 2008

Премиера на „Волшебникот од Оз"

Народниот театар "Војдан Чернодрински" од Прилеп, недела 02 ноември 2008 година премиерно ќе ја изведе претставата за деца и млади „Волшебникот од Оз" како прв проект во новата сезона. Претставата е современа бајка за јунаците од приказната "Волшебникот од Оз". Режисер на оваа претстава е Петар Димоски, а улогите ги играат: Марија Спиркоска, Наташа Наумоска, Александар Тодески, Милан Секулоски, Димитар Вандески, Бобан Алексоски, Илија Волчески и членови на балетското студио "Зодијак" од Прилеп. Музиката за детската претстава е на Душан Темелковски, кореографијата и сценските движења на Кире Миладиноски, костимите на Раде Василев, а целокупниот дизајн за претставата е на Владимир и Игор Ѓорѓијоски. Со оваа детска претстава се планирани гостувања на интернационални детски фестивали надвор од земјава.
Извор: Culture.in.mk