среда, 22 октомври 2008

Наскоро започнува градењето на затворениот олимписки базен

Во Јануари, на почетокот на идната година треба да започне градењето на затворениот олимписки базен во нашиот град. Локацијата ќе биде во населбата Аличаир кај поранешната зоолошка градина.
Освен базентот со димензии 50 х 25 метри, ќе има и други придружни објекти како фитнес, теретана, мали сали, деловни објекти...
Ова е доста значајна инвестиција во спортот кај нас бидејќи објектот ќе може да се користи како за рекреативци така и за одржување школски часови но и професионално занимавање со некој од спортовите на вода.