вторник, 14 октомври 2008

Се подготвува „Службогонци“

Во Прилепскиот театар започна да се работи четвртиот проект за оваа година „Службогонци“ од Иван Вазов, кој го режира Софија Ристевска, а во кој учествува поголемиот дел од ансамблот на театарот. Премиерата е закажана за ноември, а до крајот на годината ќе биде реализиран уште еден камерен проект во режија на Кирил Петрески, со што се заокружува вкупната бројка од пет претстави кои Прилепскиот театар ќе ги реализира годинава. За идната година тој конкурираше до Министерството за култура со седум претстави, но допрва ќе биде познато колку проекти ќе му бидат одобрени.
Извор: Утрински Весник