четврток, 09 октомври 2008

Единствени сестри во Бундес лигата

Од оваа сезона во Германија сестрите Андријана и Матилда Атанасоски се единствени по една работа. Тие се единствениот тандем сестри кои доаѓаат надвор од Германија и настапуваат во Бундес-лигата.
Помалата Матилда е во овој тим од почетокот на оваа година, а Андријана зад себе има поголемо искуство со настапите во Германија. Таа досега играше во Мајнцлар и одлучи кариерата да ја продолжи во редовите на Турингер и да игра заедно со својата сестра и да го направат единствениот сестрински интернационален тандем во Првата лига на Германија.
"Во моментов сме презадоволни од сето она што го имаме во клубот. Сите услови коишто се потребни се исполнети и се работи на професионално ниво. Имаме одличен тренер, кој во исто време е и психолог, а имаме и големи амбиции со клубот", велат сестрите Атанасоски за првите впечатоци од случувањата во тимот.
"Презадоволни сме и од тоа како сме прифатени од колешките. Во тимот сме вкупно осум интернационалки од кои три сме Македонки и две Хрватки. Немаме проблем со комуникацијата и се разбираме одлично. Едноставно секоја од нас си ја работи својата работа, така што професионалноста е на високо ниво".
Целиот текст