вторник, 14 октомври 2008

Интернационален детски музички фестивал „Ѕвездички“

Од 14 до 20 Октомври 2008 година во центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, ќе се одржи 8`то издание на Интернационалниот детски музички фестивал „Ѕвездички“. На фестивалот ќе настапат детските ѕвезди од Малта, Белгија, Унгарија, Литванија, Русија, Романија, Србија, Украина, Летонија, Грузија, Молдавија и Македонија. На 17’ти и 18’ти октомви ќе се одржат двете полуфинални вечери на кои што ќе настапат сите учесници, а на 19’ти октомври ќе се одржи финалната вечер на која што ќе настапат најдобрите ѕвездички по избор ма меѓународното жири.
За време на престојот на гостите од странство, организирана е богата програма со цел што подобро да се запознаат со културното богатство на нашата земја како и со нашата традиција.
По завршувањето на фестивалот најдобрите учесници од Македонија ќе настапат на многу меѓународни фестивали низ целиот свет на кои што ќе ја претставуваат нашата земја.
Извор: Culture.in.mk