среда, 30 април 2008

Прилепски моден фестивал

Изминатиов викенд во Прилеп се одржа најавуваниот велигденски моден фестивал наречен Prilep Fashion weekend. Дел од настанот со свои креации беа Ненад Секирарски, Лепосава Дабеска и Томас - style, како и најпознатите бутици од Прилеп - Лукас и Дивано со светските брендови Енерџи, Мис сиксти, Стаф, Соул ејџ, Ред соул, Хепенинг, Оптил - очила, и Санда - Ист комерц, долна облека и костими за капење.
Моделите ги носеа манекени и манекенки од модното студио "Црнокрак", а за нивниот изглед се погрижија професионални шминкери и фризери од студиото и "Академија Авангард" од Скопје.
Извор: Вечер