петок, 11 април 2008

Изложба на Хаџи-Николов

Триесет и петтата самостојна изложба на македонскиот сликар Стефан Хаџи-Николов ќе се отвори вечерва (19 ч.) во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп. Ќе бидат изложени 20-тина дела од најновиот творечки период на авторот, односно слики со фигуративна тематика, како и апстрактни композиции. Ова е прво претставување на Хаџи-Николов во Прилеп.
Извор: Вечер