среда, 26 март 2008

Ѓорѓи Крстевски на велосипед низ Македонија

Денеска започнува турнејата на Ѓорѓи Крстевски со велосипед низ Македонија, која ке опфати 15 градови. Турнејата ќе започне од плоштадот Македонија во Скопје во 12 часот.
Турата е под мотото „Моето име е Македонија“ и е во негова сопствена режија, и не е подржана од ниедна политичка партија, компанија или било каква институција. Од свое име Ѓорги на секој град кој ќе го посети, ќе му додели статуетка на која ќе биде изгравирано мотото „Моето име е Македонија“, во чест на нашата земја.
Турнејата ќе трае 7 дена, а неговото пристигнување во Скопје е планирано за 2. април, на денот на запоќнуванје на самитот на НАТО .

Пристигнувања:
Велес, среда , 26. март, во 14 часот
Штип, четврток, 27. март, во 12 часот
Струмица, четврток, 27. март, во 15 часот
Гевгелија, петок, 28. март, во 12 часот
Неготино, петок, 28. март, во 16 часот
Кавадарци, петок, 28. март, во 16 часот
Прилеп, сабота, 29. март, во 13 часот
Битола, сабота, 29. март, во 15 часот
Ресен, недела, 30. март, во 13 часот
Охрид, недела, 30. март, во 15 часот
Струга, понеделник, 31. март, во 12 часот
Кичево, понеделник, 31. март, во 15 часот
Гостивар, вторник, 1. април, во 15 часот
Тетово, среда, 2. април, во 11 часот
Скопје, среда, 2. април, во 14 часот