понеделник, 10 март 2008

Засади ја својата иднина

Во среда на 12 Март ќе се одржи акцијата „Засади ја својата иднина“ со која ќе бидат засадени околу два милиони нови садници. Воедно истиот ден е прогласен за ден на дрвото и е неработен, па се повикуваат сите жители да земат масовно учество и да помогнат да успее оваа акција. За Прилеп се обезбедени 20 автобуси кои ќе поаѓаат од сите средни и основни училишта како и од пред општината во 8.30 и 10.00 часот. Автобуси за назад ќе има на секои два часа. Местото на пошумување е во близина на селото Алинци. Вклучете се и бидете дел од новата, побогата со дрвја Македонија. Сепак, тоа е за наше добро.