сабота, 22 март 2008

Помогнете им на Андријана и Менде

Ние сме семејство Ристески од Прилеп, кое е засегнато од еден огромен проблем. Нашите две дечиња, Андријана и Менде, се болни од една ретка болест (Ataksija Telengiektazija), а за проблемот да биде уште поголем, овој наш случај е едниствен во Македонија и не постои компетентен стручен медицински кадар кој што може да влијае врз подобрување на состојбата на нашите деца. Тргнувајќи од фактот дека ова е прилично нова болест и на светско ниво, единтвени моментални пробни третмани се вкучени во проектот кој с еизведува во болницата "John Hopkins" во Балтимор. Оваа година во мај е закажана операција која чини над 120 000 $ , но за жал, тоа е преголема сума за нашата фамилија. Операцијата е закажана за 5ти мај 2008.
Затоа, сме принудени, да ве замолиме, доколку сте во можност да ни помогнете на било каков начин, ние би Ви биле бескрајно благодарни. Секоја помош е значајна и добредојдена. Знајте дека со ова ќе помогнете да се спасат животите на две дечиња, Менде 12г, и Андријана 17г, кај кои болеста многу брзо напредува и секој момент е драгоцен.
Со цел да им се помогне се отворени следниве жиро сметки:

Андријана Ристеска
ж-ка 300021000004948

Менде Ристески
ж-ка 30021000004851
во Комерцијална Банка, Прилеп

и телефонскиот број 070-143-143


Кристина Арнаудова за Андријана и Менде:
Андријана и Менде ги запознав пред неколку години...нивната мајка, иако никогаш лично не ме запознала, од немајкаде, собрала сили да ми се јави за да ме замоли да им помогнам во малата хуманитарна акција која заради црната судбина која ја снашла, се трудеше да ја реализира. Ми раскажа на кратко за нејзините две дечиња кои боледуваат од болест, која за жал е многу ретка и единствена на овие простори...од мигот кога се родиле, семејството Ристески се бори со болеста, живее и постои само со надеж дека еден ден Андријана и Менде ке живеат нормален живот...барем малку ќе ја почувствуваат радоста да се биде дете, да се има другарчиња...да се живее без страв. Срцето ми се кинеше, што не можев да и кажам, еве јас ке ви помогнам...незнаев како. Допринесов само со тоа што учествував во видео спотот со кој апелиравме до луѓето, да ги отворат своите срца, и да им помогнат, кој колку може... Целиот текст...