сабота, 15 март 2008

Изложба на Мариета Сидовски

Во галеријата при Домот на култура „Марко Цепенков“ во Прилеп е отворена самостојната изложба „Земја од соништата“ од ликовната уметница Мариета Сидовски. Ќе бидат презентирани 44 дела - објекти изработени на дрво, во комбинирана техника со природни материјали настанати во периодот од 2006 до 2008 година.