петок, 07 март 2008

Се подготвуваат „Барабани во ноќта“ и „Глави“

Претставата „Барабани во ноќта“, по текст на Бертолд Брехт, а во режија на Мартин Кочовски, почна да се подготвува во Прилепскиот театар. За два месеца, прилепската театарска публика ќе може да види два нови проекта, најавува Стојан Дамчевски, директор на прилепскиот театар. Ова е втор проект што се подготвува во Прилепскиот театар од почетокот на годинава. Во завршна фаза се и подготовките на претставата „Глави“ по текст на Петар Петрески, во режија на Бранко Ставрев. Сценографијата за претставата „Барабани во ноќта“ ја работат Јулијана Војкова - Најман, а музиката е на Марјан Нечак. Во претставата гостува актерката Илина Чоревска од битолскиот театар, а во проектот играат младите актери на театарот.
Извор: Време