понеделник, 10 декември 2007

„Американската литература на филм“

Во Центарот за Култура „Марко Цепенков“ од саботата се прикажува циклусот филмови насловен „Американската литература на филм“. Распоредот на филмови, сите од четириесеттите и педесеттите години, можете да го следите од десната страна на блогов во „Настани“. Проекциите се на добро познатата „Сцена 103“ на вториот кат, а влезот е бесплатен.
Во ликовната галерија на Центарот за култура е поставена изложбата „Авангардниот прилепски пејсаж“. Застапени се повеќе автори со дела во различни техники.