понеделник, 17 декември 2007

Концерт на Борис Трајанов

Од денеска на касата на Центарот за култура „Марко Цепенков“ се продаваат влезници за концертот на Борис Трајанов. Концертот ќе се одржи во недела 30.12 со почеток во 20.00 часот, а влезницата е 200 денари. Диригент ќе биди Рамадан Шукри, а ќе биде придружуван од мандолинскиот оркестар „Скопје“.
Во галеријата на икони „Бабанеделино училиште“ е поставена изложбата „Разговор со Винсент“ на авторката Маја Ралева. Изложбата е во организација на Заводот за заштита на спомениците на културата и Музеј на град Прилеп.