вторник, 18 декември 2007

Пази се лизга!

Плоштадот „Александрија“ овие денови е претворен во лизгалиште. Мермерните плочки кои што се поставени се вистинска опасност за сите, особено за постарите лица. Честа беше глетката на паднати лица кои се обидуваат да станат. Заради тоа, под итно треба да се најди некое решение за овај простор. При секое врнење најмалку што може да се стори е веднаш да се расчисти снегот. Поставување на табли кои ќе упатуваат на опасноста и ќе ги предупредуваат поминувачите да внимаваат при поминувањето. Едно од решенија за кои треба да се размисли е поставување на неколку привремени патеки од груб, цврст материјал кои ќе служат за преминување од едната на другата страна.