среда, 27 август 2008

Гоце Бошкоски на фестивал во Зеница

По 16-ти пат годинава, во Зеница (Босна и Херцеговна) се одржува најголемиот спектакл Радиски Регионален Фестивал, на кој во три вечери учесвтво ќе земат многубројни звучни имиња од целиот Балкан.
Организаторите учеството на пејачите го поделиле така што на 29. август е предвидено отворањето на фестивалот со изведувачи од БиХ, а на 30. август учество на 20 претставници на своите земји меѓу кои и нашиот единствен претставник - Гоце Бошкоски - Чоки, кој пред широкиот аудиториум ќе ја исполни темата Оваа ноќ, со која, пак, се закити со награда за најдобра интерпретација на Еврофест 2007 година.
Извор: МММ