четврток, 21 август 2008

„Од кол на кол“ на отворено во петок

Утре, 22.08 во 21.00 часот на плоштадот во Старата чаршија кај споменикот на Итар Пејо, прилепскиот театар ќе ја изведе театарската претстава „Од кол на кол“ во режија на Коле Ангеловски. На манифестацијата која секој петок ќе се одржува тука пред споменикот на Итар Пејо, оваа недела освен изведбата на претставата ќе има и натпреварувачки дел со прераскажување на вицеви и мајтапи од прилепчани. Следниот петок на програмата е претставата „Песијазол“ во режија на Бранко Ставрев.