среда, 09 јули 2008

Започнува Прилепското културно лето

Со претставата „Песијазол“, во режија на Бранко Ставрев, вечерва започнува Прилепското културно лето. Претставата ќе биде изведена под отворено небо во дворот на цркавата „Св.Благовештение“ со почеток од 21.00 часот.
Прилепското културно лето предвидено е да трае два и пол месеци, а програмата содржи голем број на ликовни манифестации, циклус филмови, музички концерти, театарски перформанси, гостување на Македонската опера и балет, блуз фестивал на кој кој ќе бидат промовирани новите албуми на Влатко Стефаноски и Венко Серафимовски и многу други пропратни манифестации за кои ќе бидете навремено известувани.