четврток, 22 мај 2008

Ракометарите на Тутунски отпаднаа од првата лига

Тажна вечер за прилепскиот ракомет
Градот кој што дал голем број ракометни имиња остана без претставник во ракометната супер лига. Зборовите се излишни. Оваа сезона ја немаше атмосферата која се создаваше на нивните натпревари во салите „Македонија“ и „Тутунски Комбинат“. Освојувач на купот, неколкукратен финалист, секогаш на врвот од осамостојувањето, клуб со голема традиција и верни навивачи. Тутунски Комбинат. После срамното менување на името го доживеа и дното. Се остварија многугодишните напори на Трифун Костовски, Михајло Михајловски и браќата Начевски да го згаснат ракометен Прилеп.
Сепак ние не се предаваме. Посилни сме од нив. Ракометот ќе живее секогаш во Прилеп и другата година се враќаме посилни од кога и да е. Во добро и лошо, напред Тут-Ком!