среда, 14 мај 2008

Споменик на Итар Пејо

Споменикот на Итар Пејо треба да се постави во старата чаршија, во близина на Градскиот саат кај старата фонтана. Моментално тој простор е запуштен и ја нагрдува сликата за центарот на градот. Овај споменик би требало добро да се вклопи знаејќи дека голем број од анегдотите поврзани со Итар Пејо се одвивале токму во старата прилепска чаршија. Освен тоа овај простор би претставувал и летна сцена за културни, драмски и музички дела. Можете да погледнете како изгледа идејното решение: