понеделник, 21 јануари 2008

„Влатко Стефановски трио“ хуманитарно во Прилеп

Членовите на „Влатко Стефановски трио“ на 3 февруари ќе одржат хуманитарен концерт во Домот на културата „Марко Цепенков“ во Прилеп, од кој средствата ќе бидат наменети за помош на општата болница во градот, поконкретно за гинеколошко-акушерското одделение каде што е роден Влатко Стефановски. „Идејата на Влатко е да се заблагодари на високото признание, наградата ’3 Ноември‘ што му беше врачена минатата година“, информираа од „Авалон продукција“. Патем, Стефановски заедно со триото моментално е концентриран на работата во студиото „Езотерија“ каде што го подготвува својот нов албум, кој ќе биде ориентиран кон стандардниот блуз.
Извор: Утрински Весник