понеделник, 30 март 2009

Продажна изложба на роднокрајни издавачи и автори

Во градската библиотека „Борка Талески“ е поместена продажна изложба на десетина роднокрајни прилепски автори и неколку издавачки куќи од градов. Изложбата ќе биде отворена до трети Април, а има за цел запознавање и доближување на локалните писатели и нивните дела до читателите. Изложбата привлекува внимание бидејќи овие литературни дела многу потешко доаѓаат во рацете на читателите и ова е убава можност да се видат но и да се купат книги кои потекнуваат од нашиот град.