петок, 06 март 2009

Минијатури на Шулајковски во Прилеп

„Допрен од звукот“ е насловот на изложбата на минијатури од Тони Шулајковски која ќе биде отворена вечерва во 19 часот во Центарот на културата „Марко Цепенков“ во Прилеп.Ќе бидат претставени 65 минијатурни дела работени во техниките акрил и масло на платно. Инспирацијата авторот ја наоѓа во електронскиот звук.
Шулајковски е роден во Скопје. Член е на ДЛУМ од 1993 година. Има реализирано 34 самостојни изложби и учествувал на 50-ина групни излагања. Добитник е на наградата „Константин Мазев - Коце“ за сликарство доделена од Културно-информативниот центар во Скопје.
Извор: Дневник