понеделник, 02 март 2009

Прилеп фолк-фест

Ансамблот Теодосиевски со песната "Родена за песна" е прва од публиката, додека дуетот Сузана Спасовска и Миле Кузмановски со песната "Што спечаливме" се први од жирито, на новоформираниот фестивал "Прилеп фолк фест" што се одржа во петокот вечерта петокот во Прилеп. Второто место според публиката припадна на необичниот дует "Биоритам" и Маја Вукичевиќ за песната "Еј дечко шетај", додека од жирито на Горан Тодоровски за песната "Живот". Третата награда од публиката замина во рацете на младата Тања Стефановска за песната "Љубовта", а третата од жири за Блага Петреска и песната "Песна за брат ми".
Првата награда за интерпретација ја доби сексапилната Јованка Житарова.
Домот на културата "Марко Цепенков" беше преполн со љубители на макдонската песна. "Убаво е луѓето да се расположат со музика додека не почнале предизборните кампањи" велеа прилепчани.
Извор: Вест