недела, 22 март 2009

Бесплатен театар

По повод светскиот ден на театарот - 27 Март, Прилепскиот народен театар ќе прикаже 5 бесплатни претстави кои што се на редовниот репертоар. Бесплатните билети ќе можат да се набават два часа пред почетокот на претставите на билетарницата од театарот.
25.03 - „Госпоѓица Јулија“, режија: Кирил Петрески (19.30ч.)
26.03 - „Песијазол“, режија: Бранко Ставрев (19.30ч.)
27.03 - „Од кол на кол“, режија: Коле Ангеловски (19.30ч.)
28.03 - „Службогонци“, режија: Софија Ристовска (19.30ч.)
29.03 - „Волшебникот од Оз“, режија: Петар Димоски (11.00ч.)