четврток, 02 април 2009

„Скици 2008“ во Прилеп

На 03.04.2009 год. (петок), со почеток во 20ч. во Уметничката галерија на НУ Центар за култура "Марко Цепенков" - Прилеп, ќе биде отворена биеналната изложба на цртежи " СКИЦИ 2008". Организатор и координатор на проектот е Националната установа Центар за култура "Трајко Прокопиев" - Куманово. Изложбата за прв пат беше презентирана пред кумановската ликовна публика во декември 2008 г. На изложбата учествуваат шест кумановски академски сликари: Момчило Аврамовски, Дејан Арсовски, Зоран Арсовски, Борис Кукуњавски, Оливер Младеновски и Трајко Тошевски.
Извор: Culture.in.mk